Bevorder de samenwerking via trainingen aan de hand van Belbin teamrollen

Alleen werken is vaak al moeilijk genoeg, maar het voordeel is dat je in ieder geval alleen op je eigen functioneren hoeft te focussen. Je hoeft jouw acties, gedrag en persoonlijkheid niet aan te passen omwille van anderen. Soms is het wel goed om dingen aan te passen, zodat je je taken beter kunt uitvoeren, maar dat kun je zelf ontdekken en zelf in de praktijk brengen. Het nadeel is wel dat je geen feedback ontvangt tijdens het uitvoeren van je taken. Dus als je zelf blind bent voor bepaalde zwaktes in je aanpak, dan is er niemand die je bij kan sturen. De zwaktes komen dan misschien pas naar voren als je het eindresultaat laat zien en dan is het al te laat. Als je samenwerkt, dan kun je elkaar scherp houden en in real time van feedback voorzien. Maar tegelijkertijd kan het ook vervelend zijn, omdat je zoveel energie kwijt bent om maar te zorgen dat je goed in het team ligt. Daardoor begraaf je je eigen kwaliteiten waarvan je denkt dat die misschien niet door anderen worden gewaardeerd. Het is daarom heel belangrijk om met mensen samen te werken die weten hoe je in teamverband het beste kunt functioneren. Mensen zijn allemaal verschillende en ieder heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Het zou jammer zijn dat je vanuit een soort sociale druk streeft naar een eensgezindheid waarbij de individuele kwaliteiten ondergesneeuwd raken. Daarom focust men zich bij de teamtrainingen van abundantlife.nl ook wel op de Belbin teamrollen. Het mooie van deze training met de Belbin teamrollen is dat er meteen al vanuit wordt gegaan dat er in een team verschillende type mensen actief zijn. Je hebt bijvoorbeeld mensen die actie gerichte rollen vervullen, maar je hebt ook mensen die juist meer denkgerichte of mensgerichte rollen vervullen. Bij die rollen horen specifieke taken. Het is juist belangrijk bij de Belbin teamrollen dat werknemers de rollen vervullen waar zij zich het meest prettig bij vullen, want juist dan komen hun vaardigheden het beste tot hun recht. Door een teamtraining te volgen vanuit het perspectief van deze Belbin teamrollen, zijn de teamleden juist ook extra bewust van het feit dat iedereen opereert vanuit zijn of haar eigen kracht. De verschillende types die actief zijn binnen een team kunnen best makkelijk met elkaar in strijd zijn. De actie gerichte persoon zal de denk gerichte persoon al snel te inactief of te weinig daadkrachtig vinden. Maar als je een teamtraining met de Belbin teamrollen hebt gevolgd, dan weet je dat die denkgerichte types net zo belangrijk zijn voor het team als de actie gerichte types. 

Volg de training met Belbin teamrollen bij Abundant Life

Abundant Life is er om jou en je teamleden op weg te helpen, zodat je allemaal optimaal in teamverband kunt functioneren. Dat doe je niet door allemaal hetzelfde te doen, maar juist door gebruik te maken van ieders unieke kwaliteiten.

Ieders unieke bijdrage vanuit de persoonlijkheidsrol

De Belbin teamrollen vertrekken vanuit het perspectief van de persoonlijkheidsrol die mensen binnen een team vervullen. Het gaat hierbij om 3 bijdragen die je vanuit deze rol kunt leveren, namelijk: 

  • Bijdrage aan het team
  • Omgang met teamleden
  • Sterktes en zwaktes die vanuit de teamrol naar voren komen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *