Flexibel lenen

doorlopend krediet

Wil je flexibel lenen en niet aan een vast bedrag per maand vastzitten, dan is een doorlopend krediet geschikt voor jou. Met het bedrijf die je krediet verstrekt, spreek je een bepaald bedrag af wat het maximale is wat je kunt lenen. Heb je tot het maximum geleend, dan kun je het bedrag wat je hebt afgelost weer opnemen als je dit nodig hebt. Aangezien de rente niet vaststaat, is het mogelijk dat je verschillende maandlasten betaald, hier dien je bij het aangaan van dit krediet rekening mee te houden. 

doorlopend krediet

Waarom geen vaste lening

In tegenstelling tot een persoonlijke lening ben je bij een doorlopend krediet veel flexibeler, het geld wat je mag lenen hoef je niet direct op te nemen. Hierdoor is het ideaal om een lening aan te gaan als je geld achter de hand wilt hebben, wil je een grote uitgaven doen dan is deze vorm van een krediet wel een dure. Dan is het beter om te kijken naar een andere soort van lening, een lening met een vaste rente waar je weet wat je iedere maand betaald is dan een betere keuze. 

Hoe wordt de rente bepaald

Bij een doorlopend krediet heb je variërende rentetarieven, meestal kun je de klok er wel op gelijk zetten hoe hoger het leenbedrag is hoe lager de rente. Ook je situatie wordt bekeken om te bepalen hoe hoog de rente is die je moet betalen, tijdens de looptijd van de lening kan de rente stijgen of dalen. Heb je niet veel speling in je financiële situatie is dit geen geschikte leenvorm om te nemen. Dan is een persoonlijke lening meer geschikt.