Gedwongen ontslag? Zet in op outplacement

outplacement

Sommige mensen die in het bezit zijn van een arbeidscontract voor onbepaalde tijd rekenen zichzelf daarmee min of meer rijk. Vergis je echter niet: ook met een vast contract kun je nog te maken krijgen met een ontslag. Is er hierbij sprake van min of meer gedwongen ontslag waar je zelf niet of nauwelijks schuld aan hebt? Dan mag je zeker een flinke tegemoetkoming van je werkgever verwachten. Dikwijls bestaan hierbij dan twee opties. Zo kun je afspreken dat je een bepaalde som geld ontvangt van je werkgever, of deze betaalt voor jou een heus outplacement traject. Meestal is het raadzaam dan voor outplacement te kiezen. Outplacement houdt namelijk in dat je samen met loopbaanspecialisten op zoek gaat naar een nieuwe, passende baan voor lange tijd.

outplacement

Welke gebeurtenissen kunnen zoal tot outplacement leiden?

In de volgende omstandigheden zou gedwongen ontslag en dus ook outplacement kunnen volgen:

  • Wanneer je positie dankzij een bezuiniging komt te vervallen.
  • Als je positie door een fusie dubbel bezet is, waardoor er mensen moeten plaatsmaken.
  • Wanneer je taken door een reorganisatie voortaan door een andere afdeling worden uitgevoerd.
  • Indien er sprake is van een verstoorde of zelfs een conflictieve arbeidsrelatie, waarbij een terugkeer naar het ‘oude normaal’ niet meer mogelijk lijkt.

Het outplacementtraject beknopt uiteengezet

Wanneer je gedwongen wordt ontslagen en je geeft vervolgens de voorkeur aan outplacement boven geld, dan kun je er rekening mee houden dat je aan de hand van een loopbaancoach door een heus traject wordt geleid. Vanaf het moment dat je er klaar voor bent zal dan eerst uitgebreid worden geanalyseerd wat jij met je competenties en ervaring eigenlijk te bieden hebt voor werkgevers. Nadat er ook marktonderzoek heeft plaatsgevonden zul je dan ook hulp krijgen bij het solliciteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *