Goederen via een zeecontainer vervoeren

zeecontainer vervoeren

Maar liefst 90% van al het vervoer in de wereld gebeurt met containers. Het succes van goederen via een zeecontainer vervoeren is te wijten aan relatief lage transportkosten voor een aanzienlijke hoeveelheid goederen. De voordelen zijn niet alleen de zeer aantrekkelijke transportkosten. Het is mogelijk om allerlei soorten goederen en producten op containers te vervoeren, wat bijvoorbeeld niet het geval is bij luchtvracht. Goederen vervoeren via het vliegtuig kan wel, maar er gelden veel strengere regels. Bovendien voorkomt containertransport verlies en breuk dankzij de zeer goede behandeling van de containers.

zeecontainer vervoeren

Vervoeren: privé containter of gedeelde container

Bagage- en goederenzendingen via containers kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: de volledige privé container en de gedeelde container. Transport in een privé container is bestemd voor één enkele klant met de bestemming van zijn keuze. Een gedeelde container is een container die met meerdere mensen wordt gedeeld. Ze betalen elk een vaste prijs, afhankelijk van de grootte van de container en het gewicht van hun te vervoeren goederen.

Wat is de goedkoopste container?

zeecontainer vervoeren

Een tweedehands container is de goedkoopste optie voor zeecontainer vervoeren. Het gaat hier om een container die is goedgekeurd, is herzien en gegarandeerd waterdicht is. Ze kunnen daarom nog steeds de zeeweg nemen en zonder problemen de wereld rondreizen. In ongeveer tien jaar van bestaan zijn deze containers een aantal keer gerepareerd. Ze blijven echter volledig waterdicht en luchtdicht, de deuren sluiten goed en de vloer op de grond is in goede staat. Gebruikte containers zijn dus geen roestige, afgedankte containers.

Wat is de prijs van een container?

De prijs van een container varieert. Het type container is bijvoorbeeld een belangrijke factor: een standaard droge container zal een lagere prijs hebben dan een gekoelde container. De prijs van een gebruikte container, afhankelijk van de staat, ligt tussen 990 euro en 1690 euro. De staat en grootte van de container bepalen de prijs.