Waar let je op bij zzp elektrotechniek vacatures?

zzp elektrotechniek vacatures

Er zijn ook zzp elektrotechniek vacatures te vinden. De inhoud verschilt weinig van de functies die in loondienst aangeboden worden. Toch zijn er verschillen waar je rekening mee moet houden als je als zzp’er aan de slag gaat.

ZZP elektrotechniek vacatures bij verschillende opdrachtgevers

Je mag volgens de wetgeving niet voor één opdrachtgever werken. Dan lijkt het alsof het een verkapte vorm van loondienst is en de opdrachtgever liever geen premies en dergelijke afdraagt. Het is dus belangrijk dat jij als zelfstandige voor meerdere opdrachtgevers werkt.

Waar verzeker je je wel en niet voor?

Daarnaast moet je bepalen wat je wel en niet wilt verzekeren. Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Wat gebeurt er met je inkomen als er iets misgaat? Krijg je dan 100% van je gemiddeld inkomen of nog maar een deel ervan? Er zijn ook broodfondsen waarbij je je aan kunt sluiten. Wat bij jou past moet je goed uitzoeken. Ben je verzekerd in het geval er te weinig werk is? Als zelfstandige kun je niet automatisch gebruik maken van een werkloosheidsuitkering. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de gevolgen indien er iets gebeurd.

Afspraken met de opdrachtgever

Zet je op papier wat er afgesproken is of werk je ter goeder trouw? Realiseer je wat het betekent als een opdrachtgever niet betaalt of van de gemaakte afspraken afwijkt. Vraag als je reageert op een zzp vacature, op welke manier afspraken vastgelegd worden. Dan kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Werken bij particulieren en voor bedrijven

Als zzp’er in de elektrotechniek kun je zowel voor particulieren als voor bedrijven werken. Bedrijven plaatsen vacatures als ze meer werk hebben dan de eigen medewerkers aankunnen. Particulieren zullen voornamelijk jou benaderen. Omdat je bij een bekende gewerkt hebt, of omdat ze jou via Internet gevonden hebben.

Eigen keuzes maken

Als zzp’er maak jij je eigen keuzes. Je bepaalt zelf of je werk aanneemt of reageert op een vacature. Dat geeft je veel vrijheid. Maar dat kan ook onzekerheid met zich meebrengen. Want staat de volgende opdracht weer klaar als je deze afgerond hebt?

Extra investeringen

Als zzp’er heb je een eigen bus nodig en eigen gereedschap. Dit zijn allemaal extra investeringen die je in loondienst niet hoeft te maken. Ook zul je geld opzij moeten zetten om materialen te vervangen of om een rustige periode op te vangen. Of deze manier van werken bij jou past, is alleen aan jou.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*