Waaruit bestaat intralogistieke transport & logistiek?

Wist u dat intralogistiek transport en logistiek de productiviteit van de logistieke processen van een bedrijf kan verbeteren? We leggen hier uit hoe intralogistieke transport en logistiek 4.0 werkt en hoe het meerdere voordelen kan bieden voor uw bedrijf.

Wat is intralogistiek?

Intralogistiek omvat alle laad-, behandelings- en transportprocessen waarbij goederen binnen een bedrijf betrokken zijn; zowel tussen de verschillende afdelingen (assemblage, verpakking, magazijn, enz.) als tussen verschillende faciliteiten in hetzelfde bedrijf. Hoe eenvoudig het ook klinkt, het vereist vaak veel middelen en is net zo complex als B2B- of B2C-logistiek. Bij correct gebruik kunnen we de tijd beperken die nodig is om producten de productielijn te verlaten en over te gaan tot laden en verzenden. Zo kunnen we de productietijd, de opslagkosten en zelfs de leveringssnelheid verlagen. Zoals u kunt zien, is dit een proces dat we vaak over het hoofd zien, maar dat het meest voordelig kan zijn voor een bedrijf.

Hoe verbetert het het logistieke proces?

Intralogistiek is een verbeterinstrument voor alle processen die te maken hebben met de logistiek van een bedrijf of bedrijf. Technologische vooruitgang maakt het complexer, maar verbetert het ook. Hieronder vindt u een lijst met voordelen die voortvloeien uit de integratie van deze processen in de logistiek van een bedrijf.

– Planning en organisatie van oplossingen

Door snel te handelen bij het plannen en organiseren van oplossingen, kunnen we tijd en middelen besparen. Vooral als we goederen van de ene faciliteit naar de andere moeten verplaatsen.

– Optimalisatie van besturingen en machines

We kunnen het gebruik van besturingen en machines optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze op volle capaciteit werken. Dit stelt ons in staat om de risico’s op ongevallen te verlagen en de algehele productiviteit te verbeteren.

– De logistieke processen automatiseren

Automatisering is essentieel en er wordt steeds meer om gevraagd omdat het een verbetering betekent op het gebied van ergonomie en een verbetering van het hele transportproces, dat efficiënter en veiliger wordt voor werknemers.

– Magazijnen beheren

Dit is een belangrijk aspect. Door magazijnen correct te beheren, kunnen we de kosten verlagen en de afhandeling van de voorraad versnellen. Producten komen eerder, in betere staat en met minder inspanning aan.

Zo verbeteren intralogistieke processen – ondersteund door technologie – niet alleen de productieketen, maar ook de uitbestede logistiek, waardoor het een hulpmiddel is dat de groei en verbetering van bedrijven stimuleert. Intralogistiek maakt processen veiliger, sneller en efficiënter.

Waarom profiteert de industrie van de digitale transformatie van logistiek?

De digitale transformatie van logistiek impliceert het gebruik van robottechnologie en het automatiseren van bepaalde taken. We kennen dit als Logistics 5.0, dat intern integreert met logistiek en processen. De auto-industrie is een pionier in het gebruik van dit soort technologie. Het is echter steeds noodzakelijker geworden om het geleidelijk te integreren in de intralogistieke processen van andere industrieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *