Wat zijn sedums en sedummatten?

Sedums zijn prachtige vetplanten die ongelooflijk aantrekkelijk zijn voor bestuivers. Er zijn ongeveer 400 verschillende sedumsoorten, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor het Schotse klimaat. U zult blij zijn te weten dat de 7 soorten in Enviromat allemaal winterhard zijn tot -20 graden en gelukkig leven op verschillende groendakprojecten ver buiten Aberdeen.

U kent sedums misschien als ijsplanten of muurpeper. Ze hebben vlezige, dikke bladeren om ze te helpen omgaan met extreme weersomstandigheden. De bloemen zijn stervormig en zijn verkrijgbaar in roze, wit en geel. Het Sedum-album komt oorspronkelijk uit het VK en groeit bijzonder goed ten noorden van de grens.

Sedummatten zijn een voorgegroeide deken van sedumplanten. In sommige opzichten is het als graszoden, omdat je het alleen maar hoeft uit te rollen op een geprepareerd oppervlak voor een onmiddellijke bedekking van planten.

Enviromat Sedummatten bestaan ​​uit vier in elkaar grijpende lagen die allemaal samenwerken om de sedumplanten te ondersteunen.

Van boven naar beneden hebben we

  1. De planten. Een mengsel van verschillende sedumsoorten. De textuur is verbluffend en de bloemen bloeien van mei / juni tot aan de eerste nachtvorst.
  2. Het groeimedium. Sedums kunnen leven in een heel ondiepe laag groeimedium en houden van zanderige, goed doorlatende bodems. Enviromat bevat een diepte van 20 mm van wat we substraat noemen, wat ideaal is voor sedums. En het is voldoende om de planten voor onbepaalde tijd te ondersteunen, mits ze tijdens langdurige droogtes regelmatig worden gevoed en water geven.
  3. Het draagvlies. Voor groene dakdekkers is dit ook een filtervlies. Het draagvlies van Enviromat is uniek. Het heeft een lusvormig net dat erin is genaaid voor extra stevigheid. Dit net houdt het groeimedium (en de planten) op hun plaats en maakt Enviromat gemakkelijk hanteerbaar.
  4. Waterretentiematten. Net als een verzekering tegen droogte, hebben we het vermogen van de sedummat om water vast te houden vergroot door er een wollige laag aan te naaien.

5 redenen om Enviromat in de tuin te gebruiken

  • Gemakkelijk te onderhouden – geen maaien of deadheading. Minimaal wieden en maar één keer per jaar voeren.
  • Droogtetolerant en winterhard. Mits het zonneschijn en een goede afwatering heeft, zal Enviromat bijna alles overleven wat het Schotse weer te bieden heeft.
  • Gelukkig op arme of geen grond – bijvoorbeeld op het dak of het verbergen van een putdeksel
  • Trekt vlinders en hommels aan

Het draagvlies is voor huisdieren onmogelijk om in te graven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *