Welke social media kanalen voor je bedrijf?

Tegenwoordig maakt iedereen wel gebruik van social media, zo ook bedrijven. Het kan echter wel een uitdaging zijn om jouw doelgroep te bereiken met social media, zeker omdat er zoveel opties zijn. Facebook, Pinterest, Twitter, LinkedIn: welke kanalen gebruik jij en welke zouden nog meer nuttig voor je kunnen zijn? Hieronder vind je een overzicht van een aantal social media kanalen en wat deze kunnen doen voor je bedrijf.

Facebook

Facebook is misschien wel het bekendste social media kanaal. Bijna iedereen maakt er gebruik van of heeft in ieder geval een account. Dit social media kanaal leent zich uitstekend voor het delen van leuke acties en aanbiedingen die je als bedrijf hebt. Er is veel interactie mogelijk en hier wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. Google waardeert het als je een Facebookpagina hebt voor je bedrijf.

Twitter

Twitter wordt minder gebruikt dan voorheen. Het is wel een makkelijk te gebruiken medium en je kunt snel iets delen. Ook is het mogelijk om goed zicht te hebben op de nieuwste trends, dankzij hashtags. Dit kanaal is het meest geschikt voor korte berichtjes en mededelingen.

Pinterest

Voor sommige bedrijven is een business Pinterest erg handig. Wil je hier mee aan de slag? Neem dan eens contact op met een online marketing bureau, zoals deze. Pinterest is erg visueel, dus je kunt mooie graphics maken die je vervolgens op dit kanaal kunt delen. Pinterest wordt veel gebruikt voor het maken van moodboards en om bijvoorbeeld recepten op te slaan.

LinkedIn

LinkedIn is een erg zakelijk social media kanaal. Heb jij al een account? Je kunt er snel zien wie waar werkt en ook is het mogelijk om artikelen te plaatsen op dit kanaal. Je komt er veel directeuren en managers tegen en komt eenvoudig met ze in contact. Dit kanaal wordt minder gebruikt door jongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *