Werknemer in dienst nemen of kiezen voor payroll?

Groeit jouw eenmanszaak zo zeer dat je het werk niet alleen meer kunt doen? Dan kom je voor de vraag te staan of een werknemer in dienst nemen een goede optie is. Wat komt hier allemaal bij kijken, waar moet jij als werkgever om denken? Misschien heb je ook al wel eens gehoord van de mogelijkheden van payroll en vraag jij je af of dit misschien niet iets voor jou is. Het is goed om voor jezelf de verschillende opties op een rijtje te zetten, net als de voor- en nadelen die bij elke keus komen kijken. Een werknemer in dienst nemen is niet iets wat je zomaar doet. Hier komt namelijk meer bij kijken dan je denkt.

Een werknemer in dienst nemen

Als jij zzp’er bent en je krijgt meer werk dan dat je zelf kunt doen, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om opdrachten af te slaan. Op die manier kun je alles gewoon zelf blijven doen en voor sommigen zal dit de voorkeur hebben. Anderen willen liever hun eenmanszaak laten groeien tot een groter bedrijf en dan moet je dus gaan nadenken over al dan niet een werknemer in dienst nemen. Zoals gezegd komt daar nogal wat bij kijken, het is niet iets wat je zomaar even moet besluiten. Je wordt dan immers werkgever en daar horen de nodige verantwoordelijkheden bij. Waar moet je dan allemaal aan denken? Als werkgever moet je:

  • je bij de Belastingdienst laten registreren als werkgever
  • een loonadministratie bij gaan houden
  • loonheffingen en premies afdragen
  • reiskosten en salarissen uitbetalen
  • loonstrookjes opstellen en aan je medewerkers geven

En dit zijn nog maar een paar dingen waar je aan moet denken bij een werknemer in dienst nemen. Je krijgt namelijk nog veel meer verantwoordelijkheden, zoals regelingen voor vakantiegeld, inschaling volgens de cao, pensioenpremies afdragen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen afsluiten en veranderingen in regelgeving in de gaten houden. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van zaken waar je mee te maken kunt krijgen.

Kies voor payroll

Als je dit allemaal zo leest, dan is de kans groot dat je niet zo enthousiast meer bent over een werknemer in dienst nemen. Dan maar niet groeien met je bedrijf? Dat is ook weer niet nodig, je kunt namelijk ook kiezen voor payroll. Wat is dit nu precies? Jij hebt dan zelf geen mensen in dienst, maar je huurt hen in via bijvoorbeeld NL Payroll. Zij regelen dan alle zaken die hiervoor aan de orde waren, omdat zij degene zijn die de werknemer in dienst nemen. Jij huurt alleen maar arbeid via hen in en besteedt je werkgeverschap dus eigenlijk uit. nlpayroll.nl/” target=”_blank”>NL Payroll regelt alle juridische zaken, zoals de loonadministratie, uitbetalen van lonen en vakantiegeld en al dat soort zaken meer. Jij krijgt alleen een factuur voor de uren die iemand voor jou gewerkt heeft. Wordt iemand ziek, dan hoef jij dus niet eens door te betalen, dat risico nemen zij namelijk ook van jou over! Zo loop je zelf dus veel minder risico en je hebt niet de administratieve last van een werknemer in dienst nemen. Dat maakt payroll via NL Payroll voor vele bedrijven vaak echt een uitkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *